Och jag som älskar både russin, frön och skållning - det här brödet var minst sagt fantastiskt. Blanda ljummet vatten, rågmjöloch surdegsgrund i en bunke, och täck den med plastfolie
Platta till varje klick med fuktad hand. Tanken var att få en lite ljusare kaka som skulle matcha de små rosa glutenfria kakorna och mormors mycket mättande chokladtårta, både i smak, färg och konsistens
Detta bröd bör inte köras med timerfunktion utan startas omgående. Sätt bakmaskinen på program grovt bröd med vikt ca 700 g. 2 dl grovt rågmjöl (100 g)
Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregrädde och slutligen honung
Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart. Det här receptet utgår från det vanliga formbröd som finns på Sempers Fin Mix- förpackning
Här kommer ytterligare ett förslag på grovt, glutenfritt formbröd att variera med. Blanda jästblandningen med resten av plommonmassan och olja i degbunken, och kör igång maskinen
Blanda med en träslev i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten. När jag har bakat det här brödet på vardagar har jag ställt in lådan med degen i kylskåpet efter den första timmens jäsning, sedan har jag åkt till jobbet
I våras fick jag ett mail från friluftsföretaget Eldmark i Sorsele medfrågan om jag kunde ta fram en formfranska som passade till deras nytillverkade mackjärn av stål
Det har varit väldigt roligt att få vara medoch bidra med recept till ett riktigt hälsocafé, som bara serverar glutenfritt och sockerfritt bröd, bakverk och lunchrätter
Jag har fått en del frågor från läsare som undrar vad de ska göra av all zucchini som frodas i grönsakslanden, så idag får du tips på hur du gör ett riktigt saftigt formbrödmed den goda grönsaken
Nu har det kommit en nyttigare variant på det klassiska brödet, Hönö Rågmedrågoch fullkorn. Jag och mamma var till ochmed på semester på Hönö och där köpte vi givetvis färsk Hönökaka direkt från bageriet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.