För det allra mesta brukar jag ju baka riktigt grovt och innehållsrikt, glutenfritt bröd. Under fliken Glutenfritt/Matbröd hittar du många förslag på det
Pensla med vatten eller yoghurt, och strö över linfrön, pumpafrön eller något annat strössel. Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Grunddegen är densamma som till vanligt vitt formbrödmed mjuk skorpa, men jag bytte ut en del av vetemjölet mot grahamsmjöl och tillsatte linfrön för att få ett lite nyttigare bröd
Jag älskar att exprimentera med olika brödsorter, och det här är den senaste innovationen, ett riktigt näringsmaxat bröd - glutenfritt förstås - med en massa go´a ingredienser i form av bra fettsyror, viktiga mineraler, vitaminer och fibrer
I det här knäcket samsas både havregryn, bovete, hirs, sesam, linfrönoch chia och det är med andra ord alldeles knökafullt av en massa olika nyttigheter
Blanda därefter bovetemjöl, havregryn, kvarg och ägg i en bunke med en stavmixer. Hacka sedan upp cashewnötteroch de urkärnade dadlarna och lägg ner dem i smeten, tillsätt chiafrön och rör runt
Den här gången fick det bli ett riktigt Omegaboostat bröd med både hampamjöl, hampafrön, smoothiefrön (som innehåller sesamfrön, gula linfrön, solroskärnor och pumpafrön) pumpakärnolja och havtornspulver
Då det är både glutenfrittoch mjölkfritt passar det många, du kan variera smaksättningen med t ex brödkryddor och pomeransskal eller soltorkade tomater och örter
Om jag bakar det igen kommer jag nog ha i lite mindre mjöl, jag var på väg att sluta ösa i flera gånger men så blev degen kladdig om igen, men det blev på gränsen till lite för kompakt, och det är ju ett litet krux med mjöl-det är bäst om det vägs och inte mäts i mått
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.