Fläsk och kål i wok
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • fläskkarré, tunt skivad
  • 1 kinesiskt vin
  • 1 vitlök, tunt skivade
  • 1 solrosolja
  • 1 fermenterade sojabönor, torkade
  • 1 spetskålshuvud
  • 1 gul lök
  • 1 morötter
  • 1 kinesisk soja
  • 1 salt
  • 1 ris till servering1. Lägg det strimlade köttet i en skål och slå på vinet och vitlöken. Låt köttet marinera i ca 20 minuter.2. Under tiden: strimla spetskål, gul lök och morötter.3. Hetta upp en stor wok och slå i oljan. Stek köttet och sojabönorna i oljan tills det är genomstekt och har fått fin färg. 4. Ta upp köttet ur woken och lägg det i en djup tallrik - försök att behålla oljan i woken. 5. Stek grönsakerna i samma olja på högsta värme i ca 1 minut. Tillsätt köttet och all köttsaft. Tillsätt soja och smaka eventuellt av med mer salt om det behövs. Servera som det är eller med lite kokt ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.