1 ris
till servering1. Lägg det strimlade köttet i en skål och slå på vinet och vitlöken. Låt köttet marinera i ca 20 minuter.2. Under tiden: strimla spetskål, gul lök och morötter.3. Hetta upp en stor wok och slå i oljan. Stek köttet och sojabönorna i oljan tills det är genomstekt och har fått fin färg. 4. Ta upp köttet ur woken och lägg det i en djup tallrik - försök att behålla oljan i woken. 5. Stek grönsakerna i samma olja på högsta värme i ca 1 minut. Tillsätt köttet och all köttsaft. Tillsätt soja och smaka eventuellt av med mer salt om det behövs. Servera som det är eller med lite kokt ris.
Såhär när kålen är färsk ochkrispig kände vi för att testa en wok med riktigt mycket kål. Ni har väl inte heller glömt att kokosmjölk är supernyttitgt, och att alla sorters kåloch även räkor är supermat
Har gjort den här woken flera gånger nu tillmigoch barnen ochvi älskar den allihopa. Så extra glad eftersom den innehållerväldigt mycket grönsaker ochnyttigheter
När potatisoch morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fylligochsmakrik sås tillfläskgrytan
Bena ur kycklingenochklippimindrebitar. Man kan även ha frysta wokgrönsakeri som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inteinnehåller baljväxter eller vattenkastanjer
Bryn fläskfiléni en stekpanna, tillsätt sedan broccoli, soja och svartpeppar. Häll iäppelbitarochtillsist nudlarna, när äpplena är varma är det färdigt
Strimla purjon, hacka rödlök, paprika, tomat, squash, champinjonerochstrimlavitkålen. Ta det litepiano med saltet eftersom både hallouminoch sojan ger sälta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.