Tareq Taylor

Tareq Taylor

  • 95 Recept
Tareqs Löksoppa

Tareqs Löksoppa

1. Skala och skiva löken i ca 5 mm tjocka skivor. Fräs löken tills den är gyllenen i smöret. 2. Tillsätt övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar
Grillad spetskålssallad

Grillad spetskålssallad

spetskålhuvud. 1citroner. 1olivolja. 1salt och pepparDela kålhuvudet på längden. Grilla med snittytan nedåt tills kålen är ordentligt sotad
Bakad majs

Bakad majs

majskolvar med blast. 1lagrad hårdost. 1chili (valfri styrka och sort). 1olivolja. 1saltDoppa majkolvarna i vatten och lägg dem sedan på grillen eller i mycket het ugn och baka i ca 20 minuter
Pitabröd

Pitabröd

vetemjöl. 1vatten. 1yoghurt naturell. 1jäst. 1salt. 1strösockerArbeta samman alla ingredienserna i en bunke till en smidig deg och låt jäsa i en timme
Bakad vitkålssallad

Bakad vitkålssallad

litet huvud vitkål eller spetskål. 1färsk rosmarin. 1salvia. 1olivolja. 1saltSkär kålen i grova bitar. Lägg i en ugnsfast form och gnid in med olivolja
Krispig torsk i ugn

Krispig torsk i ugn

6 torskfiléer (tinade eller färska portionsbitar) [ca 750 g] 1,5 tsk salt 0,5 tsk malen svartpeppar 0,5 msk citronskal, finrivet 1 msk citronsaft, färskpressad 1 dl olivolja 1 msk färsk dragon, hackad 1 dl persilja, hackad 4 dl vitt bröd, finhackat (gärna surdeg) 2 dl lagrad ost, riven (t ex väster­bottensost) 300 g körsbärstomater (på kvist)
Kycklingtagine, Tareq Taylors recept

Kycklingtagine, Tareq Taylors recept

600 g kycklinglårfilé (utan skinn) 2 tsk paprikapulver 2 tsk malen gurkmeja 2 tsk malen kanel 2 tsk malen svartpeppar 1 tsk malen ingefära 1 tsk bockhornsklöver, malen 4 gula lökar 6 klyftor vitlök 0,5-1 msk harissa 4 msk olivolja 5-6 torkade aprikoser 2 msk russin 50 g sötmandel 1 förp saffran [0
Sotad lax med potatissallad och pepparrotskräm

Sotad lax med potatissallad och pepparrotskräm

Lax600 g laxfilé 2 msk strösocker 1 msk salt. 1Potatissallad2 msk gula senapsfrön 2 msk strösocker 4 msk vinäger 1 tsk dillfrö 1 tsk korianderfrö 400 g färskpotatis, kokt 400 g gulbeta, kokt och skalad 400 g gurka 3 salladslökar 1 dl färsk dill, hackad 3 msk olivolja salt peppar
Tareqs paella med kräftor

Tareqs paella med kräftor

1 kg kräftor 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 röd paprika 3 tomater 1,5 l kycklingbuljong 0,5 g saffran 2 cm röd chilifrukt 100 g chorizokorv [1 st korv] 6 kycklinglårfiléer 2 msk tomatpuré 1 msk färsk timjan, hackad 2 tsk paprikapulver, gärna rökt 1 dl färsk bladpersilja, hackad (med kvistarna) 6 dl risottoris 0,5 tsk salt
Tareqs gräddiga fisksoppa

Tareqs gräddiga fisksoppa

200 g torskfilé 200 g laxfilé 10 cm purjolök 1 klyfta vitlök 3 morötter 1 fänkål 1 knippe dill 500 g fast potatis 1 förp saffran [1⁄2 g] 1,5 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 3 dl vispgrädde salt 1-2 tsk rapsolja (till stekning)
Kyckling paillard

Kyckling paillard

2 kycklingbröst, stora 1 msk färsk timjan, hackad 1 msk persilja, hackad 1 citron, rivet skal och saft 1 klyfta vitlök, pressad olivolja salt peppar 1 msk smör 1 msk vetemjöl 5 dl kycklingbuljong (ej koncentrerad) 1 röd paprika, stor 200 g haricots verts 2 gemsallad
T-kakor

T-kakor

1. Rör ihop mandelmassa, äggvita och florsocker. Forma till rullar ca 3 cm i diameter. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper