1 Tillbehör:
4 port jasminrisSkär köttet i tunna skivor och sedan i ca 2 cm breda bitar. Lägg i en stor skål. Skala ingefäran och riv fint ca 2 tsk ingefära i skålen. Tillsätt och rör i äggvita, maizena, salt, vitvinsvinäger, hoisinsås samt sesamolja. Blanda ut med köttet och ställ åt sidan att marinera. Hit kan förberedas. Förbered grönsaker och börja kokta ris. Skölj och finhacka chilin. Lägg i en skål. Skala och pressa vitlöken och blanda med chilin. Riv ca 2 msk av ingefäran och blanda med chilin. Skala, dela och klyfta rödlök. Lägg på en bricka vid sidan. Skala morötter, dela och slanta dem. Lägg på brickan. Skölj och skär paprikorna i bitar. Dela, skölj och skär purjolöken snett i bitar. Rensa och skiva svampen. Skölj böngroddar. Skär bort skalen av ananasen och skär den i ca 2x2 cm kuber. Sötsursås: Blanda socker, vinäger, tomatpure, vatten, maizena och salt i en bunke. Låt stå och rör då och då så att sockret löser sig. Börja woka: Hetta upp olja i en kastrull. Stek eller fritera det marinerade fläskköttet i omgångar och lägg över i en skål vid sidan med en hålslev. Spara oljan och häll av i en skål vid sidan. Skölj ur woken eller pannan. Häll tillbaka oljan i woken eller pannan. Tillsätt den hackade chili, vitlöks- och ingefärsblandningen och rör om. Tillsätt rödlöken och stek på hög värme under omrörning någon minut. Tillsätt morötter och stek på hög värme under omrörning någon minut. Tillsätt paprika och stek på hög värme under omrörning någon minut. Tillsätt ananas, purjolök och svamp och stek på hög värme under omrörning någon minut. Tillsätt bambuskott och böngroddar och stek runt lite till. Häll i den sötsura såsen och rör runt. Koka upp. Smaka av med salt. Servera den sötsura grytan med jasminris.
soja salt malen ingefära. soja salt malen ingefära. 5 dl soja 2 tsk ingefära 2 krm grovmalen svartpeppar 2 tsk salt. 1 kg benfri karré eller annat benfrittfläskkött 2-3 st (ca 250 g) gula lökar ca 300 g champinjoner 2 st buljongtärning grönsaks, kött eller svamp 3 dl vatten 4 dl mjölk 1. 5 msk vetemjöl 2 st à ca 225 g, avrunnen vikt 140 g konservburk bambuskott ev. 5 dl soja 2 tsk ingefära 2 krm grovmalen svartpeppar 2 tsk salt. 1 kg benfri karré eller annat benfrittfläskkött. 2-3 st (ca 250 g) gula lökar ca 300 g champinjoner. 2 st buljongtärning grönsaks, kött eller svamp 3 dl vatten 4 dl mjölk. 2 st à ca 225 g, avrunnen vikt 140 g konservburk bambuskott ev
Tillsätt stekt fläskoch när den blir varm, tillsättsötsursås. Vi använder oftast fläsk, lök, bambu, paprikaoch morot för Subuta men jag ordnade det lite
Den här grytan var kanongod ochväldigt enkel att laga. Till detta recept använde jag en linssort som heter 'Små linser', men de går att ersätta med gröna linser
Wokade grönsaker med nudlar ochhoisinsåsDet är sällan som woken används nuförtiden, men när det är dags för snabblagade rätter är det ett bra tillagningssätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.