Pocherad lättrimmad torsk medäggochpersiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Servera såsen till varmrökt fisk, kokta ägg, sallad, tomater, gurka, ost och dill. Rör ut senapen med vinägern och blanda ner dill, majonnäs och grädde
Toppa med en bit fiskoch lite gräslök. Dela nästan all fisk i mindre bitar och grovtärna äggen. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt fram till servering
Läggfiskfiléerna i formen. Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Skiva fiskfilénochlägg i en ugnsfast form. En riktigt god fiskrätt som alla i vår familj gillade. Terminsstart och uppstart med både jobb, skola, förskola och aktiviteter
Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Pytt i panna & ägg (H jobbar kväll). Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
När fisken kommit upp i rätt temperatur fördelar du äggen över, slår på såsen, och toppar med räkor. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans medägghacket,pepparrotoch citronskal. skölj fänkål och purjolöken och skiva ned, lägg allt i en smord ungsform,krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.