När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
det är ofta skonsamt mot maten och du slipper hålla reda på ytterligare en panna på spisen. Servera med en liten extra klick kaviar och en citronklyfta
Skiva lök och fänkäl ochlägg över fisken. Läggfiskfilén i en ugnssäker form. Det går naturligtvis att använda fiskblock, men det är ju alltid godare med färsk fisk
Rör ut senapen med vinägern och blanda ner dill, majonnäs och grädde. Servera såsen till varmrökt fisk, kokta ägg, sallad, tomater, gurka, ost och dill
Fyll fiskarnamedcitron, salladslök, gräslök och dill. Makrill är den fisk jag tycker vi lyckats allra bäst med, och när vi nu funderade på att grilla fisk, var det just makrill vi hade i åtanke
Ta ut pannanoch låt formarna stå kvar i ett par minuter medan du skär brödet till serveringen. Här har jag tillagat äggenmed syrlig smetana, ett smärre fång av dill och finhackad lök
Läggfisken i en ugnsfast form. Pressa hela citronenoch häll över fisken. Häll det över fisken. *himlar med ögonen* Sonen är och fixar till äventyret som börjar i morgon och jag försöker förtränga eländet
Lägg resten av citronskivorna ovanpå fiskenoch ringla rejält med olivolja över alltsammans. Servera fiskenmed couscous, khobz-bröd och harissablandning som var och en får lägga för sig efter egen smak
Skär fisken i kuber. Tillsätt lite mer smör i pannan, fräs fänkål, schalottenlök och morot. Smaka av med salt och peppar, strö över rivet citronskal, garnera med fänkålsdill eller vanlig dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.