En härlig kladdkaka toppad med mjölkfri grädde och härliga blåbär - mjölkfri, äggfri ochglutenfri. Smörj och bröa formen med mjölkfritt margarin och finmix
Fritt från mjölkprotein, ägg, soja ochgluten. Med citrongräs, chili, ingefära ochkokosmjölk. En blandning av svenska rotfrukter och influenser från Thailand
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. 15o g mjölkfritt margarin. knappt 3 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Förut – när båda barnen åt ren havre gjorde jag ofta en väldigt god paj som man kan variera alltefter smak och tycke
Rör sirap, det mjölkfria margarinet, salt och kanel till en pösig massa. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Viktigt att påpeka dock är att xantangummi även kan framställas av vete, och att det är viktigt att hålla sig till ett märke som är garanterat glutenfritt
Tillsätt äggen och avsluta med att hälla i det smälta mjölkfria margarinet. Har ett recept sedan tidigare på bloggen men här kommer ett till som jag tycker både är godare och enklare att göra
Vi var på semester i Israel och jag glömde ta med mig NO ÄGG so jag fick improvisera. lite vaniljsocker, mjölkfritt smör och lite kokos dryck/rismjölk 16 j
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.