Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksätta med exempelvismint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
Inteminstalilla solstråle orkar leta sig fram. Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klararminst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå intevill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
De är förstås - som nästan allt glutenfritt bröd - allra godast helt färska, så frys in de bullar som inte ska ätas genast, och tina och fräscha upp dem imicro eller ugn
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustikaslaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vitchoklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Däremot är det aldrig fel att ha något fikaaktigt på lut i frysen - varken på sommaren som är fikasäsongen framför alla andra, eller i advents - och juletid som inte kommer långt efter när det gäller fikaintensitet
LillaI som nyss fyllt två år kan räkna tilltio, så det ska du väl klara. Blir det för varmt kan det lätt bli äggröra i stället, men du kan - om det olyckas - rädda krämen genom att ställa kastrullen i kallt vatten och vispariktigtkraftigttills den går ihop
Ingenmedaljplatsitårt-SMprecis, men LillaIgillade tårtan och det var huvudsaken. Då måste man förstås få en alldeles egen tårta, men eftersom LillaI har förståndiga föräldrar (och en ännu förståndigare mormor, haha) som inte tycker att hon ska vänja sigvid en massa sötsaker, skulle det göras en litenyttigare tårta
Och om kriteriet för att få kallasTiramisu är att den innehållersavoiardikex och att den piggar upp livsandarna - ja då uppfyller den definitivt måttet
För jag är HELT säker på att det går fantastiskt bra att göra veganska cupcakes utan att tänja på smaklökarna det minstalilla, eller tårtor som ingen skulle hugga in på och tänka ”om den bara hade innehållit äkta grädde
Det är inte så många av er som ger sigtillkänna - förutom några trogna som brukar kommentera -men jag kan ju se och förundras över att jag har läsare från allamöjliga hörn i världen
Då går nämligen årets stora begivenhet, Kakkalaset, av stapeln. (Läs gärna mer om IFD-kost här). Sötsaker är ju inget jag vanligtvis förespråkar, men för en gångs skull må det vara hänt
Förutom godsaker tillkyrkfikat bjuds där även stick- virk- och sömnadsbeskrivningar av olikaslag. Alla recept är glutenfria, och kan också göras helt mjölkfriavidbehov
Vispa helt slätt, och låt stå och svälla en halvtimmei rumstemperatur. Eller gör dem helt neutrala. Crepes kan man som bekant äta med både söta och salta fyllningar
Soppan är glutenfri, och blir lätt laktosfri med laktosfri grädde. Fast jag ska väl inteklaga när september hittills för det mesta har visatsig från sin allra bästa sida
För mig väcker det ialla fall barndomsminnen. Den här kakan/puddingen har Keso som huvudingrediens, och dessutom har jag använt glutenfriahirsmannagryn
Kavla/tryck ut den i en vid, lätt smord pajform. Den här gången fick det bli en smakriklammfärspaj, eftersom jag hittadefin, Gotländsk lammfärsikyldisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.