Perfekt till festfika med glass eller grädde ochmed en drös jordgubbar eller andra färska bär till. Det blev alltså en mjuk äggulekaka med fräsch smaksättning av citroncurd
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färska bär, eller servera separat vid sidan om. Tål du inte mandel kan du ta kokosolja, och ersätta mandelmjölet med riktigt fint mixade solroskärnor
Jag har gjort medglutenfria havregryn ochmed hirsflingor för dem som inte tål havre. Jag har också gjort frallorna med mjölk och helt mjölkfriamed vatten som degspad
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Jag köpte min choklad hos Tant Grön, men den kan alltså även beställas på nätet. Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern
För en mjölkfri variant använder du förslagsvis yoghurt av havre eller soja, och om du inte tål nötter kan du i stället strössla med solroskärnor, melonkärnor eller pumpafrön
Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksätta med exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
Lycka till med bullbaket och ha en riktigt skön sommarsöndag allihop. Använder du ex vis risdryck med vaniljsmak får bullarna lite extra god vaniljsmak
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Men säkert finns det någon eftersläntrare som vill kalasa på kräftor även i september. Garanterat pill - och sörpelfritt, men ändå med den härliga kräftsmaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.