Glutenfri saffransbutterkaka med fyllning av hemgjord vaniljkräm - laktosfri eller mjölkfri vid behov
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ekologiskt ägg
  • 1 dl grädde - vanlig, laktosfri eller något mjölkfritt alternativ
  • 1 msk ljust rårörssocker
  • 1 msk maizena
  • 1 msk vaniljsocker
  • 75 g smör - vanligt, laktosfritt eller mjölkfritt margarin
  • 1½ dl mjölk - vanlig, laktosfri eller mjölkfritt alternativ
  • 1 msk fiberhusk
  • 30 g röd jäst + 1 msk mjölk
  • 1 stort ekologiskt ägg
  • ½ dl ljust rårörssocker
  • 2 + ½ dl rårismjöl - knappt
  • 2 krm bakpulver
  • 1 påse saffran
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljextrakt
  •  
  • Fyllning
  • 35 - 40 g riktigt mjukt och rumsvarmt smör - vanligt, laktosfritt eller mjölkfritt margarin
  • ½ tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • Pensling: 1 äggula + några droppar vatten, samt ett par matskedar flagad mandel att strö över
  • Eventuell glasyr: kokosblomsflorsocker eller vanligt florsocker utrört med lite vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.