4 600 g abborrfiléer 1/2 dl vetemjöl 1 tsk salt 1/2 tsk citronpeppar 1 ägg 1 1/2 dl ströbröd Till stekning 2 - 2 1/2 msk margarin eller smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Börja med att salta och peppra filèerna på båda sidorna. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör, och just innan fisken skall stekas doppar du den i rågmjöl så att båda sidorna blir panerade
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Börja med potatisen. Värm en panna med smör och fräs lök och champinjoner tills de får en fin färg. Stek köttet som du kryddat med endast salt och peppar snabbt (bara några sekunder på varje sida) och lägg över även köttet i den ugnsfasta formet tillsammans med lök och champinjonerna
Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår. Det fick bli kycklingfiléer som fick steka långsamt i olja och grillkrydda, med en coleslaw, som blev middag
Det blev en liten påskpaus här på bloggen men nu är jag här med full styrka igen. Jag tänkte att vi börjar veckan med ett riktigt enkelt recept där man kan ta till vara på lite rester sedan påskmiddagen
Tillbehör. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Av det blev det ett litet tilltugg till maten nämligen stekta tortillabröd. De väljer hellre den än makaroner och spagetti och perfekt är då båda tycker om att äta skruvarna även kalla så när vi varit på utflykt eller cup så är det pastasallad med skruvar som huvudingrediens som gäller och inte mig emot för enklare än så kan det ju inte bli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.