Stekt röding med löjromspotatis
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 2 röster

Ingredienser

  • 4 st röding- eller öringfiléer, à 150 g, med skinnet kvar
  • 1 flingsalt
  • 1 nymald vitpeppar
  • 1 smör
  • 1800 g mandelpotatis
  • 12 dl crème fraiche
  • 11 dl vispgrädde
  • 12 tsk dijonsenap
  • 1100 g löjrom
  • 11 dl gräslök, hackad
  • 11 dl dill, hackadSå här gör du Potatisen: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och dela i mindre bitar. Koka upp crème fraiche, grädde och senap. Vänd ner löjrom, örter och potatis vid servering. Smaka av med salt och peppar. Fisken: Krydda fisken med salt och peppar. Låt smöret bli ljusbrunt i en panna. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. Stek på svag värme cirka 8 minuter. Vänd och stek klart, 1-2 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1448

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.