Vallans Kokbok

Vallans Kokbok

Grönsaker i lergryta

Grönsaker i lergryta

Min nya favorit är grönsaker i lergryta. Äntligen kan jag äta kål och annat som min mage inte klarat tidigare tack vare denna uråldriga tillagningsmetod
Surdegsbröd

Surdegsbröd

1¼ dl rågsurdegsgrund. 16 dl (600 g) ljummet vatten. 11 l (ca 600 g) Kungsörnen Vetemjöl special. 15 dl (ca 300 g) Kungsörnen Fint Rågmjöl
Kall kokt röding med skarpsås

Kall kokt röding med skarpsås

potatis8 potatisar dill. Skarpsås1 äggula, hårdkokt 1 äggula, rå 1 msk vinäger 1 tsk dijonsenap 1,5 dl vispgrädde, vispad 2 msk dill, hackad 0,5 tsk salt vitpeppar
Omelett i ugn

Omelett i ugn

Ingredienser Portioner. 4 1 1/2 msk vetemjöl 3 dl mjölk 8 ägg 1/2 tsk salt 1 krm peppar smör till formen Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5