1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar). 1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor. 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor. Woksås1 msk japansk soja 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar) 1 dl hoisinsås. Wok1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor 1 klyfta vitkål, i tunna strimlor 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor 75 g sockerärtor, strimlade i tunna tändsticksstavar 180 g böngroddar rapsolja (till stekning)
Snabbt och väldigt enkelt. Ikväll blir det wok på bloggen, en nudelwokmed kyckling ochgrönsaker. Blanda med kycklingen, tillsätt nudlarna och därefter resten av ingredienserna
Tillsammans med lite färska grönsakeroch en rejäl slatt sweet chilisås blir det ännu godare. Denna nudelwok, med vitkål och ägg, kanske inte ser så mycket ut för världen men smakar förträffligt gott
Det som finns hemma och det som smakar gott helt enkelt. När kycklingen är genomstekt ochgrönsakernaoch svampen mjuknat och fått färg så tillsätt delade körsbärstomater och låt dem stekas med någon minut
Smaka av med salt och peppar. Sätt igång en kastrull med lättsaltat vatten inför nudelkoket. Det här är en lättlagad och god wok som inte tar speciellt lång tid att tillaga
Krydda med rivet citronskal, rosmarin, salt och peppar. Servera gratängen med rucolasallad. Blanda grönsakerna, skinkanoch tomaterna i en ugnsäker form
Krydda med rivet citronskal, rosmarin, salt och peppar. , Servera gratängen med rucolasallad. Blanda grönsakerna, skinkanoch tomaterna i en ugnsäker form
Helgens mat blev bland annat god nudelwokmed bacon som jag gjort en gång tidigare. Denna gång tog jag andra frysta wokgrönsakeroch det var lika gott denna gång
4 300 g skivad, rökt skinka 1/2 purjolök 4 port ris 500 g wokgrönsaker 3 msk olja 2 tsk curry 2 msk färsk riven ingefära salt och peppar 4 ägg Lägg till i inköpslistan
Jag gjorde två varianter, en medskinka som botten och en med förvälld vitkål. Jag hackade färsk spenat och purjolök, knäckte i ett ägg i varje form och kryddade med salt, peppar och chilipeppar
Fördela champinjoner, zucchini ochskinka över och strö på rikligt med oregano. Mixen köpte jag på Senza Glutine, som också har en fysisk butik med allehanda glutenfria produkter i Stockholm
Här kommer ett enkelt lunchtips om du vill ha en lättare lunch. Servera förslagsvis med lite ringlad olivolja ovanpå samt broccoli, morot och gurka eller andra valfria dippbara grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.