4 300 g skivad, rökt skinka 1/2 purjolök 4 port ris 500 g wokgrönsaker 3 msk olja 2 tsk curry 2 msk färsk riven ingefära salt och peppar 4 ägg Lägg till i inköpslistan
Jag gjorde två varianter, en medskinka som botten och en med förvälld vitkål. Jag hackade färsk spenat och purjolök, knäckte i ett ägg i varje form och kryddade med salt, peppar och chilipeppar
Fördela champinjoner, zucchini ochskinka över och strö på rikligt med oregano. Mixen köpte jag på Senza Glutine, som också har en fysisk butik med allehanda glutenfria produkter i Stockholm
Galette med chèvre, spenat, tomatochskinkaJag är väldigt förtjust i galetter efter att ha bott mycket i Frankrike och dessutom jobbat som crêpeskock på ett crêperie i Paris
Skär grönsakerna i bitar och stek på dem i en rejäl klick smör. Det är så lätt att variera grönsaker. Den här varianten kan jag verkligen rekommendera och den som önskar mer protein lägger så klart till lite mer kyckling, men vi hade lite över i kylen och tog av det
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.