En pastagratängoch fräsch sallad till blev skärtorsdagens middag, tillagad av svågern T. Pastagratäng är så himla bra på det sättet att man nästan kan ha i vad som helst
4 300 g skivad, röktskinka 1/2 purjolök 4 port ris 500 g wokgrönsaker 3 msk olja 2 tsk curry 2 msk färsk riven ingefära salt och peppar 4 ägg Lägg till i inköpslistan
4 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 8 dl mjölk (3%) 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 200 g kallrökt lax 200 g fryst bladspenat (tinad) 250 g körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost) färsk basilika till garnering Lägg till i inköpslistan
När vi åt kött brukade jag göra den här gratängen med stekt bacon eller tärnad röktskinka, men eftersom vi inte äter kött längre så har jag ersatt köttprodukterna medrökt ost
Krydda med rivet citronskal, rosmarin, salt och peppar. Servera gratängen med rucolasallad. Blanda grönsakerna, skinkanoch tomaterna i en ugnsäker form
Servera med lite grönsallad. Skär grönsakerna i bitar och koka dem i lite saltat vatten. Koka upp mjölken och tillsätt riven ost, senap, buljong, kajennpeppar, salt och maizena
Omelettrulle medröktskinka, pepparrotsost och ruccola. Både omelettrullen och frukostplättarna kommer ifrån “Höst med LCHF” bilagan man kunde köpa med Expressen förra veckan, många bra recept däri
Krydda med rivet citronskal, rosmarin, salt och peppar. , Servera gratängen med rucolasallad. Blanda grönsakerna, skinkanoch tomaterna i en ugnsäker form
Gör fyllningen genom att hacka skinkanoch blanda ihop med creme fracihe och vitlöksosten. Krydda med färsk persilja, paprikapulver, lökpulver, salladskrydda och pizzakrydda
Jag tog också upp ett litet paket röktskinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.