Några stående favoriter är biff med bambuskott, friterad kyckling i sötsursås och tikka masala. Pak choi är en kålsort och den blir så god när den får fräsa ihop med dom övriga ingredienserna
De ville ha kycklingwokmed mycket grönsaker. Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar. Skär alla grönsakerochkycklingen i mindre bitar eller strimlor
Så extra glad eftersom den innehåller väldigt mycket grönsakeroch nyttigheter. Värm upp en stor panna, gärna med höga kanter, med sesamolja och olivolja
Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
Servera kycklingenmed jordnötssåsen, krispiga grönsaker, koriander och ångande varmt ris. Häll på sojan i pannan och låt fräsa med till den gett färg och smak åt kycklingen
Snabb, enkel och god vardagsmat som man snabbt fixar när man kommer hem från jobbet. Servera med hackade jordnötter och ris samt sambal oelek för de som vill ha mer hetta
Smaka av med salt och peppar. Sätt igång en kastrull med lättsaltat vatten inför nudelkoket. Stek kycklingtärningarna tills de är genomstekta och lägg upp på en tallrik
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar). 1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor. 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor. Woksås1 msk japansk soja 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar) 1 dl hoisinsås. Wok1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor 1 klyfta vitkål, i tunna strimlor 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor 75 g sockerärtor, strimlade i tunna tändsticksstavar 180 g böngroddar rapsolja (till stekning)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.