Har fått förfrågningar om att dela med mig av mitt alldeles egna recept till att göra saffransbullar eller helt vanliga lussekatter (ta då bort fyllningen)
Adventstider är saffranstider, så i helgen bakades det saffransbullar. Men inga vanliga "katter" med russin, mer traditionella bullar med en fyllning av apelsin ochvitchoklad
4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vitchoklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
Veganska kolakakor med saffran ochvitchoklad. Jag gjorde dem veganska genom att använda mjölkfritt margarin och vegansk vitchoklad som finns att hitta i välsorterade matbutiker
Riv mandelmassanoch blanda med mjöl, socker och salt i en bunke. florsocker att toppa med. Rör ner chokladoch saffran i det smälta smöret efter att du har tagit bort kastrullen från plattan
Denna blev verkligen helt fantastisk och är svår att misslyckas med. Blanda ihop alla torra ingredienser, tillsätt sedan smörblandningen, mandelmassanoch till sist äggen
Saftiga och fina saffranslängder med en oemotståndlig fyllning av mandelmassaochvitchoklad. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.