Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till ochmed i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganska cheesecakes, om deras krämighet och mjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
Veganska kolakakor med saffran och vit choklad. Jag gjorde dem veganska genom att använda mjölkfritt margarin och vegansk vit choklad som finns att hitta i välsorterade matbutiker
I alla fall så gjorde ju jag ett recept på en banan – ochchokladkaka (klick) här i dagarna och idag fick delar av den alltså bli till fina små cakepops doppade i chokladoch toppade med godsaker som quinoapuffar, bipollen, matchate, lingonpulver och pistagenötter
Fyllningen är en smörkräm med vit choklad, vanilj och färskost. Ovanpå ligger en blandning av rostade salta nötter och över det har jag hällt en ljuvlig hemmagjord kolasås med en hint av salt
Blanda strösocker, kakao, salt, bakpulver och vetemjöl i en bunke. Vill du inte ha dem mjölkfria så vassego att byta ut margarinet till smör och den veganskachokladen till mjölkchoklad
Popcorn, jordnötter, pistagenötter, cashewnötter, salt karamellsås, choklad, jordgubbar, mini-marshmallows eller vad du vill lyxa till din kladdkaka med till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.