Kanske äer det sillen och inte den gravadelaxen som blir över men har man tur så brukar det vara rea på gravad/röktlax i mataffärerna precis kring stora firanden, så passa på att ladda kylen med nyttig fisk
Bred färskosten på brödet ochlägg på laxen, strö över gravlaxsås. 80,0 gram Gravadlax60,0 gram Rågkusar4,0 tsk Färskost extra light 5% fett Philadelphia1,0 st Ägg kokt1,0 msk Gravlaxsås0,5 st ApelsinGör så här. Servera med ett kokt äggoch 2 klyftor apelsin. 1,0 msk Gravlaxsås
Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till ochmed i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganska cheesecakes, om deras krämighet och mjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
Fördela sedan chili och limeskal på laxbitarnaochlägg den andra laxbiten ovanpå den andra. En bit äter vi nu och en bit läggs i frysen och sparas till julafton
Riv över färskroven pepparot ochlägg över en dillvippa. Blev en förrätt ikväll bestående av rostat rågbröd med pepparotsfärskost, dill & kummingrav lax, färskriven pepparot och en klick gravlaxsås
Lägg på ett fat och toppa med äppletärningar, senapskräm och evenuellt hackad dill. Blanda senapskrämen, smaka av med salt och peppar och ställ svalt till servering
Skär tomaterna i klyftor, avokadon i tärningar, apelsïnen i hinnfria klyftor, resten av frukten i tärningar och Skiva eller klyfta ägget Bottna en tallrik med machesallad
Lägg upp laxenoch krydda med rivet citronskal, svartpeppar, chili och dill. Vispa ihop äggulormed vatten och värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna
Torka av fisken med hushållspapper ochlägg den i en form där den ryms ganska precis. Lägg sedan gärna en tyngd på fisken (t ex ytterligare en form med tunga burkar eller tetror i)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.