Lägg ihop laxfiléernamed köttsidorna mot varandra och tjock del mot tunn del. Fast det är gott till lunch med ett kokt ägg också, eller i pastasåsen, eller som förrättssnurra med god fyllning
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravadlax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravadlax, dvs medsmaksättningen vitpeppar och dill
Stöt vitpepparkornen tillsammans med saltet, sockret och saffranen i en mortel, fördela över laxen. Man kan ju givetvis göra det enkelt för sig med att köpa färdiglagad mat såsom tex sill, gravadlax, köttbullar osv men det är ju inte riktigt min grej som ni säkert förstår
Grilla laxen några minuter per sida och dekorera med grillade limeskivor. Tröttnar man på dill, gräslök och andra klassiska fiskkryddor tycker jag att lax passar väldigt bra med asiatiska kryddor som chili, vitlök, ingefära, soja, wasabi och teriyaki
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.