Kanske äer det sillen och inte den gravadelaxen som blir över men har man tur så brukar det vara rea på gravad/röktlax i mataffärerna precis kring stora firanden, så passa på att ladda kylen med nyttig fisk
Servera laxen tillsammans medkokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Fördela sedan chili och limeskal på laxbitarnaochlägg den andra laxbiten ovanpå den andra. En bit äter vi nu och en bit läggs i frysen och sparas till julafton
Riv över färskroven pepparot ochlägg över en dillvippa. Blev en förrätt ikväll bestående av rostat rågbröd med pepparotsfärskost, dill & kummingrav lax, färskriven pepparot och en klick gravlaxsås
Lägg på ett fat och toppa med äppletärningar, senapskräm och evenuellt hackad dill. Blanda senapskrämen, smaka av med salt och peppar och ställ svalt till servering
Krydda laxfiléernamed salt, peppar och paprikapulver. Egentligen hade jag bara velat äta en massa avocado fires till lunch, men det kändes samtidigt lite torftigt, så de fick istället agera tillbehör till min ugnsbakade lax, broccolipuré (med tahini
Skär tomaterna i klyftor, avokadon i tärningar, apelsïnen i hinnfria klyftor, resten av frukten i tärningar och Skiva eller klyfta ägget Bottna en tallrik med machesallad
Toppa med dill, slå smöret över och servera med citronklyftor ochkokt potatis. Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.