Gratinerad chèvre medvalnötterochhonung på ett grovt bröd. Och sallad till det. Förra veckan när min man var bortrest i jobbet såg middagen för mig ut så här
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och lägg på getosten. Hacka valnötterna grovt och strö över. Lägg en getosttoast på salladen och ringla ev över ytterligare lite honung
Jag hade inga nötter hemma när jag gjorde bruschettan, men har du exempelvis valnötter, pistaschnötter eller pinjedaton till hands rekommenderar jag starkt att du hackar en näve och ströslar dem över den färdiga efterrätten
Eller fredagsdrink som det kort och gott kallas hemma hos oss. flytande honung. För när lilla H gick på dagis och jag hämtade honom ganska sent en dag, han var trött och jag tror han hade ramlat eller något sådant under dagen
Vänta medvalnötterna. Jag blandar först ut jästen med vattnet som ska vara ljummet. Denna gång tänkte jag vika in valnötterna istället för att blanda in dem och på så sätt hoppades jag att färgen på inanmätet skulle vara mer som förväntat
Till förrätt/snacks gjorde jag bruschettas i ugnen, vilka blev farligt goda. Skär baguetterna i relativt tunna skivor och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper
Med en sallad till och varför inte ett glas rött känns inte. svamprisotto och mustiga soppor. lägg i en kastrull tillsammans med ingefära socker och saften av en pressad
Ta ut rödbetorna ur ugnen och ringla honungoch smula chèvre över rödbetorna. Honung. Åt middag med ett par vänner i helgen och vi ville ha lite hösttema på maten så till förrätt blev det rödbetor med chèvre ochvalnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.