Vissa av de flytande honungssorterna innehåller inte ren honung utan honung blandad med socker. Klyfta fikonen och lägg dem på ricottan, ringla över honungenoch servera
Färska fikon med gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkiva fikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honungoch peppra
Avsluta med lavendel, rosmarin och lagerblad. Blanda honung, olja och vinäger i en liten skål. Skölj fikonen och skär dem i halvfärdiga klyftor (inte ända ner), som på bilden
Jag hade inga nötter hemma när jag gjorde bruschettan, men har du exempelvis valnötter, pistaschnötter eller pinjedaton till hands rekommenderar jag starkt att du hackar en näve och ströslar dem över den färdiga efterrätten
Vänta medvalnötterna. Jag blandar först ut jästen med vattnet som ska vara ljummet. Vill man översätta exempelvis Honung till volymmått (msk) så rekommenderar jag recepten
Pensla dem med olivolja och smaksätt med salt och peppar. Gnid in dem med vitlök. Lägg rocketsallad, en grillfilé, fikonklyftor på brödet och häll över balsamsirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.