Gratinerad chèvre med valnötter ochhonung på ett grovt bröd. Och sallad till det. Förra veckan när min man var bortrest i jobbet såg middagen för mig ut så här
Börja med att skala potatisen och tärna den i små bitar, hacka sallads löken. Häll potatisen och löken i en stekpanna , salta lite & bryn i äkta smör tills potatisen får fin färg
Blanda chèvre, färskost, honungoch peppar och klicka över rödbetorna. Skala rödbetorna genom att gnida av skalet med händerna eller skrapa med skalkniv
Lägg chèvre på, akaciahonungoch sedan några kvistar färsk timjan. ev flytande honung. Till det några skivor serranoskinka, avokado och sallad med dressing av olivolja, balsamicovinäger och italiensk salladskrydda
Lägg upp på tallrik, ringla över honungoch servera med lite ruccolasallad. Rosta brödskivorna och låt svalna, lägg brödet på bakplåtspapper på en plåt, lägg på osten och toppa med valnötter
flytande honung. Eller fredagsdrink som det kort och gott kallas hemma hos oss. Ringla över honungen. För när lilla H gick på dagis och jag hämtade honom ganska sent en dag, han var trött och jag tror han hade ramlat eller något sådant under dagen
En riktigt mumsig klassiker är Chevre Chaud - varm toast med getost, honungoch valnötter. Torr och frisk med inslag av mineraler och nässlor, äpplen, citrus
En riktigt mumsig klassiker är Chevre Chaud - varm toast med getost, honungoch valnötter. Torr och frisk med inslag av mineraler och nässlor, äpplen, citrus
Toppa med nötter och torkad frukt. Lägg osten på bakplåtspapper med olivolja. GRATINERAD CHEVRE MED NÖTTER OCH TORKAD FRUKT 1 chevre skiva (ca 2 cm hög)1 dl hasselnötter1 msk tranbär (torkad aprikos)1 msk honung (agave) Sätt ugnen på 225 grader. Gratinerad chèvre med nötter, aprikos och agave 1 chevre. 1 msk honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.