Valnötter och honung – Surdegsmakar’ns Valnötsbröd version 1
Surdegsmakarn
Surdegsmakarn
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 min rosta + 30 min bak + 30 x 3 jäsning/vila + jäs över natten + 2 h tinning + 35 min gräddning + 45 min vila = ca 15,5 h Kräver: 180 g förberedd rågsurdeg
  • 2 små runda bröd (500 g styck)
  • 480 g Vetemjöl special
  • 300 g Vatten
  • 180 g Rågsurdeg
  • 80 g Valnötter
  • 4 g Jäst
  • 27 g Honung
  • 14 g Salt
  • Jag anger alltid vikten på alla ingredienser då det ger ett mer exakt mått. Vill man översätta exempelvis Honung till volymmått (msk) så rekommenderar jag recepten.ses omvandlingstabell.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.