15 min
rosta + 30 min bak + 30 x 3 jäsning/vila + jäs över natten + 2 h tinning + 35 min gräddning + 45 min vila = ca 15,5 h Kräver: 180 g förberedd rågsurdeg
2 små
runda bröd (500 g styck)
480 g
Vetemjöl special
300 g
Vatten
180 g
Rågsurdeg
80 g
Valnötter
4 g
Jäst
27 g
Honung
14 g
Salt
Jag anger alltid vikten på alla ingredienser då det ger ett mer exakt mått. Vill man översätta exempelvis Honung till volymmått (msk) så rekommenderar jag recepten.ses omvandlingstabell.
Blanda mjölsorterna samt de hackade valnötternaoch tillsätt i omgångar till jästblandningen, och ta inte i för mycket mjöl degen skall vara kladdig, spara dock lite till utbakningen
Gratinerad chèvre med valnötterochhonung på ett grovt bröd. Och sallad till det. Förra veckan när min man var bortrest i jobbet såg middagen för mig ut så här
Till kalaset igår gjorde jag två tortanos, denna med getost, valnötterochhonung, den var jättegod. Kanske var tur att en del av honungen rann ut som ni se på bilden
Så klart att rostade rödbetor och en fetaoströra med valnötterochhonung passar till raggmunkar. På jobbet fick jag rycka in och fota raggmunkar med vegetariska tillbehör till en kommande temavecka
Sedan valnötter på det och lite mer karamell. Brietårta med karamelliserade valnötter. Det vimlar av recept på nötter som man ska rosta och krydda med juliga smaker men jag hittade ett där man smaksätter med chili ochhonung som lockade mer
Chevrésallad med rostade valnötterochhonungruccula/mangold chevréostflytande honungvalnötter/pinjenötterfikon (går bra att utesluta eller byta ut mot något med sötma, som päron)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.