Brässerad Kanadagås på asiatiskt sätt med karljohansvamp, stekt sidfläsk, bondbönor och stekta brysselkålsblad

Ingredienser

  • 1 gåsbröst med ben
  • 3 msk socker
  • 5 dl torr sherry
  • 2 dl mörk fågelbuljong
  • 4 msk mörk soja
  • 1 kanelstång
  • 4 stjärnanis
  • 15 hela korianderfrön
  • 5 cm skivad
  • skalad ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl vegetabilisk olja
  • Maizena
  • salt och peppar
  •  
  • Tillbehör
  • 6 karljohanhattar
  • gärna frysta
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 schalottenlök
  • 12 små lökar
  • 2 kvistar rosmarin
  • 3 msk smör
  • 1 ½ dl vitt vin av god kvalité
  • 100 g skalade bondbönor
  • 100 g tärnat sidfläsk eller bacon
  • 6 brysselkål
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.