Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Ingredienser

  • aborrfilé
  • rödingfilé med skinn (odlad)
  • färskpotatis
  • små gulbetor
  • knippmorötter
  • grön sparris
  • vittoppiga rädisor
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • flingsalt
  • grovhackad dill
  • kantareller
  • rödlök
  • ättiksprit (12 %)
  • strösocker
  • vatten
  • lagerblad
  • fiskben från vit fisk
  • rotselleri
  • morot
  • purjolök
  • kruka timjan
  • torrt vitt vin
  • vispgrädde
  • nymald vitpeppar
  • Maizena majsstärkelse
  • hackad gräslök
  • 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.