Lammlägg a la slow food. Gnid in lammläggen med salt och peppar. Servera lammläggen med grönsakerna du har i botten av grytan, vätskan reducerar du ihop till den godaste skysås och det hela sköljer du sedan ner med det ädlaste droppar du själv tycker passar in
Första dagen på sportlovet och tid till att långsamt bräsera lammlägg. Jag vet inte hur mycket kött jag använde, men det var ett stort lammlägg och räckte till tre portioner
Lammläggbräserat i rödvin, rotfrukter och örter 4 port. 4 st lammlägg. Alla tidigare tips från Tomas Lindh Lammläggbräserat i rödvin, rotfrukter och örter 4 port. 4 st lammlägg
Sådan mat blev det i söndags då jag körde lammlägg i min Crock pot. Jag köpte jättefina lammlägg på saluhallen i lördags och i söndags åkte den ner i pottan tillsammans med massa andra goda smaker
Bryn lammläggarna runtom i smör i en stekpanna. Fortsätt steka utan folie i cirka 20 minuter tills lammläggarna har fått fin färg och knaprig yta. 6 små lammlägg
Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin
Klassisk husmansmiddag med kött och potatis. Tröttnar aldrig. Här bräserade fläskkotletter som fått puttra ett par timmar så dom blir riktigt möra och saftiga
En middagsrätt som räcker till många, ca 10 personer eller så laddar du frysen med matlådor. Det är en flirt med både kålpudding och dillkött som blev fantastiskt gott
Chili och ingefärsbräserat sidfläsk. 1Chili och ingefärsbräserat sidfläsk1 kg färskt svålfritt sidfläsk (gärna Linderödsvin) 5 cm ingefära 1 msk chiliflakes 1 msk salt 1 dl soja 2 msk honung 1 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.