Lägg i en kastrull tillsammans med lammbog och lantbuljong och krossade tomater. Lägg på lammgrytan och toppa med färsk basilika, flingsalt och nymald svartpeppar
Smaka av lammgrytan med salt, blanda ner chili och koriander. Ta bort synligt fett och senor från lammköttet och skär det i 2-3 cm stora tärningar. 500 g lammkött
Efter helgens underbart goda lammstek så var det nu dags att ta sig an lammfärsen. Något som är riktigt gott att göra när man har lammfärs är ju moussaka för det ska ju faktiskt vara lammfärs i riktig moussaka tycker jag
750 g lamm eller nötfärs. Hacka löken och bryn den i olivoljan. Tillsätt köttfärs och kryddor. Fräs alltsammans i 10-15 minuter tills köttfärsen är genomstekt
Jag försöker få in mer lamm (och mindre nöt och gris) i vår kost och den här pajen fick gott betyg inte bara av oss vuxna utan även av vår äldste, kräsne son som åt upp hela sin portion
De klassiska kryddorna till lammstek är ju rosmarin och vitlök och det använde jag till den här lammsteken men jag valde även att fylla den med pesto vilket gav en väldigt god kryddning
Sprang på ett lamm häromdagen. Fräs smör/rapsolja, gärna i en gjutjärnsgryta, tillsätt lammet och fräs det gyllene (skaka av överfödigt mjöl innan du fräser bitarna)
Rosmarin är en jättegod krydda som kan användas till mycket mer än lamm. Nu fick det i alla fall bli lammkotletter, marinerade i en marinad som fått smak av lime och mörkt muscovadosocker, och med ett fluffigt rosmarindoftande smör därtill