Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
De gånger jag ätit vilt kan nästan räknas på en hand, så jag blev glatt överraskad när en gammal klasskompis till mig hörde av sig och frågade om jag ville ha en rådjursstek
Nu kör vi lite vanlig vardagsmat med husmanskost tycker jag. Kött och potatis och klassiska tillbehör. Det viktigaste är såsen, utan den ingen fulländad middag
Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin
Första dagen på sportlovet och tid till att långsamt bräsera lammlägg. Jag gjorde en torr kryddblandning med indiska smaker som jag kryddade lammet med och serverade med rostad blomkål samt indisk yoghurtsallad
Vi använde rådjursstek istället för älgstek som i hans recept men det gick precis lika bra. Rådjursstek med hasselbackspotatis och gräddsås, 6 portioner. 1 kg benfri rådjursstek
Krydda rådjurssteken med chili, hackad persilja, salt och peppar. Sätt in rådjurssteken i ugnen. Skär upp rådjurssteken i så tunna skivor du kan, mot köttfibrerna, och lägg upp på fat till servering
En middagsrätt som räcker till många, ca 10 personer eller så laddar du frysen med matlådor. Det är en flirt med både kålpudding och dillkött som blev fantastiskt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.