Kött

Kött

  • 56 Recept
Pasta med oxfilé och smak av tryffel

Pasta med oxfilé och smak av tryffel

Lägg i persiljan och vänd till sist ner köttet och låt puttra i några minuter. Stek köttet hastigt i en stekpanna och låt det vila i 5 minuter medans du koka pastan
Mexicansk gratäng

Mexicansk gratäng

Blanda köttet med soja. Strimla purjolöken och blanda även den med köttet. Lägg köttblandningen i en smord, ugnssäker form
Entrecôte helstekt

Entrecôte helstekt

Har jag gott om tid låter jag den steka på ganska låg temperatur för att få köttet extra saftigt och fint
Portergryta


Portergryta


Lägg i köttet och koka upp. 
1 Putsa köttet och skär i lite större bitar. Koka upp öl, saft, soja, fond, krossade enbär och pepparkorn
Mustig gulasch i lergryta

Mustig gulasch i lergryta

Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Skala och skär potatisen i skivor eller bitar
Lövbiff Stroganoff efter att jag räddat min gjutjärnsgryta

Lövbiff Stroganoff efter att jag räddat min gjutjärnsgryta

400 gram lövbiff i strimlor1 gul lök i tunna skivor200 g färska champinjoner i skivorsmör att steka i2 msk tomatpuré2 msk dijonsenap1 tsk salt1,5 krm svartpeppar2 dl vattenBryn köttet i stekpanna och lägg över i gryta
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Skär köttet i tärningar. Lägg ner köttet i omgångar så att buljongen kokar vid varje ilägg. Skala och skär löken i tunna klyftor
Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram oxfilé , mittbiten 1 kg potatis(ar) , tunt skivade 0 odefinierad rapsolja , till stekning 0 odefinierad smör 0 odefinierad salt 0 odefinierad peppar Vitlökssmör 75 gram smör 3 st vitlöksklyftor , pressad eller riven 2 msk persilja 10 droppe(ar) worcestershiresås Köp receptet
Lövbiffsgratäng

Lövbiffsgratäng

Den ska inte brynas innan, den kommer att bli färdig i ugnen sedan, och köttet blir väldigt saftigt och gott
Årets nyårsdessert - Frozen raspberry cheesecake

Årets nyårsdessert - Frozen raspberry cheesecake

Årets näst sista dag och jag blir lite sentimental när jag tänker tillbaka på året som gått. Det har varit ett händelserikt år som gått både upp och ner men när jag ser tillbaka på detta år så måste jag säga att det är ett av de roligaste åren jag haft på länge
Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter
Fläskfilé gorgonzola

Fläskfilé gorgonzola

Lägg över köttet i en ugnsfast form. Skeda såsen över köttet och lägg en klick gorgonzola på varje köttbit
Leilas godaste revbensspjäll

Leilas godaste revbensspjäll

Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen
Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Klappa in den i köttskivorna. 1 dl kött- eller hönsbuljongtärning (eller fond). Sås 1 dl vatten 1 dl kött- eller hönsbuljongtärning (eller fond) 3 dl vispgrädde, eller matlagningsgrädde 0
Gorgonzolaspäckad fläskfilé

Gorgonzolaspäckad fläskfilé

Ta upp köttet och låt det svalna. Ta ut och låt köttet vila under en bit aluminiumfolie. Servera köttet på den varma rotsaksbädden
Högrevsgryta

Högrevsgryta

Lägg i fläsk- och köttärningar och bryn väl runt om. Skär köttet i 4 cm stora tärningar. Koka grytan i 1½ timme tills köttet är mjukt och faller isär