4 portionerCa 1,5 kg lammkött med ben (tex bog)2,5 liter vatten1 tsk sambal oelek2 + 1 hönsbuljongtärningar1 msk tomatpuré2 lagerblad1 vitlöksklyfta1 msk vetemjöl1 msk rivet citronskalFärsk pressad juice av 1/2 citron1 dl créme fraiche2 dl grädde1 msk hackad gräslökSmör till stekningSalt, svartpepparLägg lammköttet i en kastrull. Ca 1,5 kg lammkött med ben
Vissa kanske tänker att det låter konstigt med rödvinsås till lamm, man brukar ha vitt vin till lamm, men det finns faktiskt en hel del rött vin som passar till lamm och det var det vi använde
Lamm är väldigt gott kött, och lammracks är lite extra festligt tycker jag. Gnid in lammracksen och grilla dem sedan i ugnen till rosa perfektion, helst på låg värme efter att de stekts hastigt i het panna för att få fin yta
4 st lammkotletter. Lägg de förstekta lammkotletterna över rotsaksblandningen i ugnsformen och ställ allting i ugnen för ytterligare 15 minuter i 165 graders värme. GLAD PÅSK 4 st lammkotletter
Lamm är hur gott som helst. Här har jag marinerat lammkotletter i en smakrik marinad, och sedan grillat dem i het stek/grillpanna innan de fick steka klart i ugnen
4 lammkotletterTillbehörPotatisOliverFetaostGurkaRödlökTomatGrönsalladAubergine, Zucchini, Paprika eller någon annan grönsak som är god att grilla. 4 lammkotletter
600 g lammkotletter. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g lammkotletter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk hackad färsk rosmarin 1 msk Arla® Svenskt Smör Getostkräm
4 portioner8-12 lammkotletter (ca 1 kg) Salt och pepparSmör till stekningVitlökssmör. TomatsalladCitronklyftorSalta och peppra lammkotletterna på båda sidor och stek dem i het panna i smör, 2-3 minuter på varje sida. 8-12 lammkotletter (ca 1 kg) Salt och peppar
1 kg lammkotletter. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg lammkotletter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör Getostkräm