13 ägg
1 dl brun farin ½ dl råsocker ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 tsk kanel 1 krm salt 3-4 mogna bananer 1 dl flytande eller smält margarin 5 dl vetemjöl 1 dl mjölk(istället för brunt farin+råsocker kan du ta totalt 2 dl socker) Vispa ägg och socker pösigt. Elvisp går att använda till hele detta recepetet. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt, rör till en jämn smet. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt de mosade bananerna, margarin, vetemjöl och mjölk, rör allt till en jämn smet. Häll smeten i en bröad form, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ungen i 175 graderr i 45 minuter. Låt kakan svalna några minuter, vänd sedan över den på ett fat. Låt den svalna ytterligare med formen över. Till servering kan de vara fint att skikta lite florsocker över, servera som den är eller med en kick grädde, vaniljvisp eller glass. Banankakan håller sig bra i kulskåpen och blir nästan godare efter 1-2 dagar. Banankakan går bra att frysa
3 dl vetemjöl. 11,5 dl kokosflingor. 12 tsk bakpulver. 1150 g mjukt smör. 12 dl socker. 12 ägg. 11 dl mjölkTa ut smör och låt det bli rumsvarmt eller mjuka upp det i mikron i en bunke
Ikväll har vi bakat banankaka. Hej min vän. Hur mår du. Har du nån rolig plan för helgen. Här i Sollefteå är det marknadsmässa å tanken är att vi ska besöka den på lördagen
När det var dags för fredagsfika på jobbet bjöd jag på banankaka. Nyttig banankaka. en vanlig version med mjöl smör, socker och choklad och så en nyttig variant som jag trodde skulle ratas
Banankaka. Nyttig banankaka. För många år sedan fick jag ett tips från en läsare (tack Ylva. ) om att byta ut smöret mot äppelmos när man gör banana bread
) Så jag tog en glasyr som Tårtspecialisten använder till sin jättesmarriga banankaka. )BANANKAKA MED GLASYR (går bra att halvera receptet)5 st ägg. HÄR hittar du tårtspecialistens banankaka med glasyren 5 st ägg
Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjuk pepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo
Banankaka i långpanna ca 20 bitar. Den här kakan svängde jag ihop en kväll förra veckan när jag insåg att vi hade ett gäng bananer som höll på bli lite väl övermogna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.