Banankaka
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 11 dl brun farin
  • 1½ dl råsocker
  • 1½ dl strösocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 tsk kanel
  • 11 krm salt
  • 13-4 mogna bananer
  • 11 dl flytande eller smält margarin
  • 15 dl vetemjöl
  • 11 dl mjölk
  • 13 ägg 1 dl brun farin ½ dl råsocker ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 tsk kanel 1 krm salt 3-4 mogna bananer 1 dl flytande eller smält margarin 5 dl vetemjöl 1 dl mjölk(istället för brunt farin+råsocker kan du ta totalt 2 dl socker) Vispa ägg och socker pösigt. Elvisp går att använda till hele detta recepetet. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt, rör till en jämn smet. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt de mosade bananerna, margarin, vetemjöl och mjölk, rör allt till en jämn smet. Häll smeten i en bröad form, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ungen i 175 graderr i 45 minuter. Låt kakan svalna några minuter, vänd sedan över den på ett fat. Låt den svalna ytterligare med formen över. Till servering kan de vara fint att skikta lite florsocker över, servera som den är eller med en kick grädde, vaniljvisp eller glass. Banankakan håller sig bra i kulskåpen och blir nästan godare efter 1-2 dagar. Banankakan går bra att frysa

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.