Banankaka
Milda.se
Milda.se

Banankaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk Milda flytande margarin
  • till formen
  • 120 g Milda mat- och bakmargarin eller
  • 2 dl Milda flytande margarin
  • 5 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 2 st mogna bananer
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 5 tsk salt
  • 5 tsk kokosflingor
  • 150 g Crème Bonjour Naturell cream cheese
  • 75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    Sätt ugnen på 180°C. Smörj en rund bakform med löstagbar kant (26 cm).

    Vispa margarin och farinsocker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget. Mosa bananerna och blanda ner i smeten.

    Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i smeten med en finmaskig sil, blanda smeten väl. Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen 40-50 minuter. Låt kakan svalna.

    Rosta kokosen i en torr varm stekpanna tills den fått fin färg.  

    Vispa cream cheese med socker och vaniljsocker till en jämn fin smet. Fördela blandningen på den kalla kakan när den svalnat, strö på kokosen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.