Mormors goda kardemummaskorpor
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1100 g mjukt smör
  • 11 dl strösocker
  • 10,5 dl råsocker
  • 11 tsk vaniljsocker (vaniljstång 1 tsk)
  • 12 ägg
  • 11 dl sötmandel
  • 11 st bittermandel
  • 15 dl vetemjöl
  • 11 1/2 tsk bakpulver
  • 11 tsk kardemummakärnor 100 g mjukt smör 1 dl strösocker 0,5 dl råsocker 1 tsk vaniljsocker (vaniljstång 1 tsk) 2 ägg 1 dl sötmandel 1 st bittermandel 5 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulverSätt ugnen på 175 gader. Stöt kardemumman i en mortel. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång (vaniljsocker) och kardemumma krämigt. Rör ner ett ägg i taget. Hacka sötmandlarna grovt och riv bittermandeln. Blanda mandeln med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i c:a 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skiva längderna i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen (som nu är 125 grader) i c:a 10 minuter tills de är helt torra.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.