11 tsk
kardemummakärnor 100 g mjukt smör 1 dl strösocker 0,5 dl råsocker 1 tsk vaniljsocker (vaniljstång 1 tsk) 2 ägg 1 dl sötmandel 1 st bittermandel 5 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulverSätt ugnen på 175 gader. Stöt kardemumman i en mortel. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång (vaniljsocker) och kardemumma krämigt. Rör ner ett ägg i taget. Hacka sötmandlarna grovt och riv bittermandeln. Blanda mandeln med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i c:a 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skiva längderna i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen (som nu är 125 grader) i c:a 10 minuter tills de är helt torra.
3 dl vetemjöl. 11,5 dl kokosflingor. 12 tsk bakpulver. 1150 g mjukt smör. 12 dl socker. 12 ägg. 11 dl mjölkTa ut smör och låt det bli rumsvarmt eller mjuka upp det i mikron i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.