12 dl
strösocker eller 1 dl farinsocker och 0.5 dl råsocker och 0.5 dl strösocker
12 tsk
vaniljsocker
12 tsk
bakpulver
11 tsk
kanel
11 krm
salt
13-4 st
väl mogna bananer
15 dl
vetemjöl
11 dl
mjölkSmält smöret och låt det svalna.Tips: Det räcker att värma på kastrullen tills ungefär hälften av smöret smält. Sedan smälter resten av redan befintlig värme och så slipper smöret bli onödigt varmt.
1 Smörj
och bröa en rund form ca 24 cm i diameter.
1 Vispa
ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela detta recept. (På bilderna har jag använt farinsocker, råsocker och strösocker. Det gör att smeten blir ljusbrun och smaken blir lite mer åt kolahållet jämfört med när man tar vanligt strösocker.)
1 Tillsätt
vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och vispa till en jämn smet.
1 Skala
och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. (Det kan vara bra att inte mosa mer än 2 bananer åt gången så man ser att det blir ordentligt gjort.)
1 Tillsätt
bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet. Rör inte längre tid än att det är blandat ordentligt (med elvisp ca 10-20 sek).
1 Häll
smeten i formen.
1 Grädda
mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.
1 Låt
kakan svalna några minuter. Sedan kan man om man vill stjälpa upp den på ett fat och lägga formen över och låta svalna. Annars låter man den stå i formen som den är (lägg över en bakhandduk) och svalna och sedan kan man lyfta över den till ett serveringsfat med hjälp av två stekspadar. På bilderna så har jag inte stjälpt upp kakan så att uppsidan av kakan är uppåt på alla bilder.Låt svalna till rumstemperatur och servera.
"Lindas bakskola" (Tidningen Hembakat) levererar varje gång. ) Enkelt och bra recept. Jag följde Lindas tips att skära kakan i rutor innan frosingen lades på, vilket gjorde det betydligt mindre kladdigt när kakan slutligen skulle läggas på serveringsfatet
Vaknar upp till snö. Igen. Seriöst. Är det 10. e maj eller 10. e april. Jag måste nog kolla kalendern igen. Här kommer receptet på en hårligt god och söt rabarberkaka som är enkel att göra
Jag älskar rabarberpaj men ibland känns det lite tråkigt att göra samma, så när jag såg detta recept på kladdkaka med rabarber ville jag testa så fort som möjligt
Kommentarer
rondur-1
Never never again will I open a mail from your page. You give people such f,#^* problem to open the recipes -
Logga in eller Registrera för att kommentera.