Det var som att det var gjort för mig med kombinationen aubergine, vitlökoch feta. Det viktiga är att auberginen är mjuk och att du använder bra fetaost och gärna en hyfsad oliv- eller rapsolja
Hacka chilin. Skär auberginen i skivor och grilla/stek dem tills de är mjuka och har fått färg. Vardagen är i full gång med aktiviteter i stort sett varje dag och så ska man hinna med att ta det lugnt och njuta också
Den här aubergine"sillen", men dill ochvitlök, kanske kan passa bra nu till midsommar. "Sill" gjord på aubergine blir faktiskt riktigt lik originalet, förutom att de små fiskbenen och smaken av rå fisk saknas förstås (vilket för mig inte är någon förlust direkt)
Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chilioch färsk rosmarin
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilinoch fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan. ½ urkärnad röd chilifrukt. - kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet
skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan. ½ urkärnad röd chilifrukt. - kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet
Idag har veckohandling blivit av och jag har lagat första rätten som var inplanerad för måndag, en jättegod pasta som vänds runt medchili- ochvitlöksolja, citronskal och ruccola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.