Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Fräs lök och paprika i smör i en kastrull, tillsätt crème fraiche, salsa, sky och fond och koka upp
Salta och peppra och pensla med soja. Servera med ris eller blomkålsris. Koka upp grädde med fond, tomatpuré, ev chilisauce, curry, cayennepeppar och smaka av såsen
Jag laborerar ganska mycket med smaker och hetta och är väldigt flitig med att smaka av ordentligt . O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Pensla kycklingbenen runt om med blandningen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda honung, mango chutney, soja, chilikrydda, salt och peppar
Servera med kokt ris/pasta och en fräsch sallad. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och hacka löken. Avsluta med att strö ut ett tunt lager riven ost över gratängen
Grovhacka koriandern (uteslut denna helt om du inte gillar koriander) och vänd ner denna tillsammans med gröna blad, limesaft, finhackad chili och pressad vitlök
Tillsätt riven ingefäraochvitlökoch stek lite till. Lättlagad och väldigt gryta med “thaismaker”. Allting slängs ner och tillagas i en och samma stekpanna
Låt riven vitlöksklyfta fräsa med sista minuten. Blanda kycklingen i pannan med bacon och purjo. Här kommer ett tips till helgens middag i form av en snabblagad och krämig kycklinggryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.