Italiensk

Italiensk

  • 32 Recept
Aubergine med mozzarella och paprika

Aubergine med mozzarella och paprika

1. Skiva och salta aubergine. 2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Se till att olivoljan är riktigt varm och stek auberginen till gyllene på båda sidor
Saltimbocca alla Romana – orginalreceptet

Saltimbocca alla Romana – orginalreceptet

Eftersom jag nu tydligen blivit ciceron till en grupp matlagningsintresserade personer som är nyfikna på det italienska köket måste jag förvandla min känsla till struktur och ordning
Jamies Sicilianska aubergine röra - Caponata

Jamies Sicilianska aubergine röra - Caponata

Då vi provade en auberginerätt härom veckan blev vi överväldigade. Blev därför sugen på att prova Jamies recept då jag kom över det

Aubergine med chili och vitlök

Skär auberginen i tunna skivor på längden. Lägg dem på en skärbräda och strö över salt, Låt stå och dra i ca 20 min
Lasagne på Lasagnens dag

Lasagne på Lasagnens dag

Idag den 29 juli så är det Internationella Lasagnedagen så självklart bjuder vi på ett recept på denna goding
Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Italiensk fisk med kapris- och citronsås

2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja
Friggione - en Italiensk potatisrätt

Friggione - en Italiensk potatisrätt

Som ni säkert har märk vid det här laget så tycker jag att det är kul att utmana mig själv och mina förutfattade meningar om mat genom att testa olika maträtter med ingredienser och smaker som jag har en negativ inställning till
Bruschetta

Bruschetta

Bruschetta är en god aptitretare innan maten. Vackert att servera brödskivorna på en buffé eller som tillbehör till maten
Italiensk marinerad fläskfilé

Italiensk marinerad fläskfilé

Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning. Sätt ugnen på 125 grader. Putsa, salta och peppra filéerna
Italienskt lökbröd

Italienskt lökbröd

25 g färskjäst. 2,5 dl ljummet vatten. 8 dl vetemjöl. 1,5 tsk salt. 1 dl olivolja. 3 st gula lökar, skivade
Italienskt bröd

Italienskt bröd

Smula jäst i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper från kanterna
Fylld fläskfilé på två olika vis

Fylld fläskfilé på två olika vis

Och så kan vi tipsa er om att en lite kryddigare rött vin smakar gott till middagen, själv drack vi ett Italienskt vin vid namn Casa Vinironia Palloncino, som vi hittat på bolaget för endast 69 kronor

Italiensk kall fläskfilé

1 dl oljasaften av 1 citron1 dl kräm på soltorkad tomat, funkar även att mixa ihop hela soltorkade tomater1 vitlöksklyfta, pressad1 tsk sambal oelek½ tsk salt½ tsk grovmalen svartpeppar2 tsk socker1 tsk torkad dragon½ tsk italiensk salladskryddaLåt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning
Italienska citronbiffar

Italienska citronbiffar

Igår åt vi dessa citronbiffar till middag och det är faktiskt det första recept jag lade ut här på bloggen, så de har minst sagt hängt med ett tag
Paprikapesto

Paprikapesto

Den här peston piggar upp vilken pasta som helst. Jag serverar den t. ex. tillsammans med svampfylld pasta blandad med stekt zucchini och kycklingfilé som jag bryner i stekpannan och eftersteker i ugn
Bruschetta

Bruschetta

Is a antipasto from central Italy. It consists of. roasted bread rubbed with garlic and topped with extra-virgin olive oil, salt
Panzanella

Panzanella

Ingredienser - 4 portioner. 2 paprikor i olika färger. 1 ciabattabröd. 2 msk rödvinsvinäger. 1 vitlöksklyfta