Det var som att det var gjort för mig med kombinationen aubergine, vitlökoch feta. Det viktiga är att auberginen är mjuk och att du använder bra fetaost och gärna en hyfsad oliv- eller rapsolja
Strö över lite kanderade skal med hjälp av en gaffel och ringla över en aning av sockerlagen. Han blandar smaker på ett sätt jag aldrig varit med om förut
Den här aubergine"sillen", men dill ochvitlök, kanske kan passa bra nu till midsommar. "Sill" gjord på aubergine blir faktiskt riktigt lik originalet, förutom att de små fiskbenen och smaken av rå fisk saknas förstås (vilket för mig inte är någon förlust direkt)
Riv skalet på citronen och fördela över rätten tillsammans med citronsaften och finstrimlad chili. Drössla över mejramblad, salta peppra och ringla lite god olivolja över
Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen
Smaksätt med salt och svartpeppar. Skär mozzarellan i skivor och lägg på ett fat. Du behöver4 portioner400 g zeta mozzarella1/2 röd chilifrukt, finhackad1/2 citron, rivet skal1/2 dl basilika, finhackad3 msk balsamvinäger vit3 msk olivoljaSaltSvartpepparBalsamicoGör såhärBlanda samman alla ingredienser försiktigt med sked eller gaffel. 400 g zeta mozzarella
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Skala och finhacka vitlökoch lök och fräs i olivolja utan att den får färg. Torka av auberginenmed hushållspapper och stek den i en ny panna med olivolja i ett par minuter så den får lite färg
Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.