5-6 msk
kallpressad olivolja (eller raps-) lite salt, desto mer svartpeppar 150 g fetaost 1 citron, till servering Sätt grillen på högsta läget eller ugnen på max (225-250C). Skåra sedan skalet på auberginerna på följande sätt: skär runt det gröna fästet och gör sedan fyra jämnt fördelade skåror längs med hela. Grilla auberginerna i ugnen i 20 minuter Vänd var 5-7 minut om du använde grillen. De är klara när de känns mjuka rakt igenom. Lägg dem att vila 2 minuter Dra sedan av skalet i de fyra delarna som skårorna bildar. Låt änden vara kvar. Halvera sedan frukten på längden men låt den sitta ihop längs upp. Fläk ut de bredare delarna till ett ‘V’ och lägg på fat. Blanda vitlök och persilja med olivolja och skeda över aubergineköttet. Salta lite och riv över rikligt med svartpeppar. Smula över fetaosten och ringla över mer olja om du vill. Servera med citronklyftor.
Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst ochfetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen
Bred ut confiterad vitlök, den ska vara som en krämig massa. Grillad fläskfilé med confiterad vitlök och bacon gjorde jag på önskemål av min frus syster Maggie
Skär auberginen i skivor och grilla/stek dem tills de är mjuka och har fått färg. Vardagen är i full gång med aktiviteter i stort sett varje dag och så ska man hinna med att ta det lugnt och njuta också
Blanda olivolja, smör, panko, parmesan, vitlök, salt, persilja, chili och timjan. bladpersilja. Skär upp dina grillade lammracks och njut medaubergineoch fyllda champinjoner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.