Ugnsbakad Aubergine med feta, persilja och vitlök.
Den Vassaste Kniven i lådan
Den Vassaste Kniven i lådan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g Fetaost
  • 2 st klyftor Vitlök
  • 0.5 dl hackad Persilja
  • 2 msk Olivolja
  • 4 lika delar. Lägg på ett ugnssäkert fat och ställ in i ugnen, grilla 20 minuter och vänd ett kvarts varv var femte minut ungefär. Under tiden hackar du persilja och vitlöksklyftor, blanda med olivolja salt och peppar i en liten skål. Smula fetaosten. När auberginen är lite mosig i konsistensen är den perfekt, ta ut den och låt den svalna 2 minuter Skala auberginen genom att dra av skalet, det lossnar lätt, skär av den kryssade änden lite om det behövs. Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen. Servera snarast.Köket luktar ljuvligt om man gör röran av färsk persilja.Färdigbakad, nu börjar det roliga!Kanske inte ser så aptitligt ut, men vänta bara!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.