4 lika
delar. Lägg på ett ugnssäkert fat och ställ in i ugnen, grilla 20 minuter och vänd ett kvarts varv var femte minut ungefär. Under tiden hackar du persilja och vitlöksklyftor, blanda med olivolja salt och peppar i en liten skål. Smula fetaosten. När auberginen är lite mosig i konsistensen är den perfekt, ta ut den och låt den svalna 2 minuter Skala auberginen genom att dra av skalet, det lossnar lätt, skär av den kryssade änden lite om det behövs. Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen. Servera snarast.Köket luktar ljuvligt om man gör röran av färsk persilja.Färdigbakad, nu börjar det roliga!Kanske inte ser så aptitligt ut, men vänta bara!
Blanda vitlök ochpersiljamed olivolja och skeda över aubergineköttet. Det var som att det var gjort för mig med kombinationen aubergine, vitlök och feta
Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form. Salta rejält på samtliga och lägg på de krossade vitlöksklyftorna och några timjanskvistar på fyra av hattarna
Men med en bit folie, en gaslåga och en grill kommer man väldigt långt. Lägg ut en portionsbit öring med skinsidan ner, krydda med havssalt & citronpeppar
Auberginen blir som säkert många av er vet mjuk och söt i smaken när den ugnsbakas och det i kombination med det syrliga, söta och mustiga från smaksättarna gör detta till en riktigt "high-five" måltid
Skär auberginen i skivor och grilla/stek dem tills de är mjuka och har fått färg. Vardagen är i full gång med aktiviteter i stort sett varje dag och så ska man hinna med att ta det lugnt och njuta också
bunte persilja. Från författaren av den eminenta boken Persiana (som nu lanseras på svenska), kommer detta härliga recept på ugnsrostad butternut squash med persisk pesto (med dill, så känns samtidigt lite svenskt), feta och granatäpplekärnor
Kokt varm potatis blandad med en pesto medpersilja, vitlök, citron och olivolja. Flatbladig persilja. Det här är en variant av ugnsbakad lax med rökt paprika och vitlök
Lägg på plåten tillsammans medauberginenoch ringla olja och salt över. Igår hade jag äntligen tid till att laga till den här aubergineanrättningen, och den blev så mycket bättre än jag föreställt mig i mitt huvud
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.