Det var som att det var gjort för mig med kombinationen aubergine, vitlökoch feta. Det viktiga är att auberginen är mjuk och att du använder bra fetaost och gärna en hyfsad oliv- eller rapsolja
Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen
Eftersom jag är väldigt förtjust i smakerna parmesan, vitlökoch persilja ihop så var det även de som fick spela huvudrollen tillsammans med en skvätt citron, salt och peppar
Skär auberginen i skivor och grilla/stek dem tills de är mjuka och har fått färg. Vardagen är i full gång med aktiviteter i stort sett varje dag och så ska man hinna med att ta det lugnt och njuta också
Den här aubergine"sillen", men dill ochvitlök, kanske kan passa bra nu till midsommar. "Sill" gjord på aubergine blir faktiskt riktigt lik originalet, förutom att de små fiskbenen och smaken av rå fisk saknas förstås (vilket för mig inte är någon förlust direkt)
Grovhacka persiljan, och skala vitlöken. Lättgjord och supergod är den här fiskrätten, torskrygg som bakas i ugnen på låg värme med ett smakrikt pestotäcke
Tryck till lite lätt i mitten längs med alltihop och lägg i fyllningen. rejät med persilja. Ta en kniv och lägg den på tvären över vitlöksklyftornaoch tryck till
Blanda majonnäs med citronskal och saft. Späd eventuellt såsen med vatten för en tunnare konsistens. Vispa ner olivolja i en tunn stråle så majonnäsen och oljan binder
Kör osten ihop med basilikablad, smör och pressad vitlök i matberedaren till en mjuk pasta. Det är Mors dag idag och den ska vi fira tillsammans med min svärmor och svärfar
Avsluta med riven ost, salt och peppar. Späd eventuellt såsen med vatten för en tunnare konsistens. Vispa ner olivolja i en tunn stråle så majonnäsen och oljan binder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.