Asiatiska kycklingspett med nudelsallad
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 st kycklingfiléer
  • 11.5 dl sesamfrön
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 11.5 dl ljus sojasås
  • 12 msk matolja
  • 11.5 tsk farinsocker
  • 1 saft
  • 12 tsk soja
  • 11 msk rapsolja
  • 11 pkt äggnudlar
  • 11 st röd paprika
  • 11 st grön paprika
  • 14 st vårlök
  • 10.5 st röd chili
  • 11 msk sesamolja
  • 1 fisksåsSkär varje kycklingfilé i tre delar på längden. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg ner kycklingfiléerna och tillslut påsen. Lägg den kallt minst 1 timme. Vänd påsen några gånger under tiden.
  • 1 Rosta sesamfröna i torr varm stekpanna tills de har fått lite färg.
  • 1 Trä upp kycklingfiléerna på blötlagda spett och lägg dem i en långpanna. Släng marinaden. Stek kycklingfiléerna mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills de har fin färg och köttsaften är helt klar.
  • 1 Blanda saften från 1/2 apelsin, 2 tsk soja och 1 msk rapsolja. Pensla kycklingfiléerna med blandningen och rulla dem i sesamfröna.
  • 1 Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Kyl av dem i kallt vatten och låt nudlarna rinna av ordentligt. Dela dem i mindre bitar.
  • 1 Kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och strimla vårlökarna. Kärna ur chilin och finhacka den. Stek nudlarna, paprika och vårlök i sesamolja och matolja. Ringla över fisksåsen och smaka av. Bjud nudlarna till kycklingspetten. En mangosalsa smakar gott till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.