11-2 tsk
sambal oelekSå här gör du Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Skär karrén i kuber. Häll hälften av marinaden över och rör om. Ställ åt sidan. Koka glasnudlarna enligt förpackningen. Skölj av kallt vatten och låt droppa av ordentligt i durkslaget. Lägg glasnudlar i en skål och häll återstående marinad över. Dela rädisorna på mitten, hyvla morötterna, gärna med mandolin eller potatisskalare, skiva sockerärtor på längden och skiva salladslöken tunt. Blanda med glasnudlarna. Trä den marinerade karrén på grillspett. Grilla eller stek i panna runtom till de är genomstekta, det tar ca 8-10 minuter. Servera grillspetten med glasnudelsalladen och en klyfta lime till. Spara recept 5 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 56
Lägg ner tillsammans med de andra grönsakerna och woka i någon minut innan du blandar i nudlarna. Blanda samman alla ingredienser till dressingen och rör ner den i nudelsalladen
Servera med färsk koriander samt en skvätt ljus soja och sweet chili sås. Halvera i så fall mängden nudlar, eller blanda ut med ytterligare grönsaker ifall du lyckats få rester över från salladen
Förbered den antingen helt och hållet, förvara i kylen och servera den kall, alternativt grilla eller ugnsstek den marinerade fläskfilén och servera den varm ihop mednudelsalladen
Tweet Pin It Skriv utNu när det börjar bli lite varmare och ljusare ute så kan det vara gott med lite lättare mat till lunch och idag testade vi att göra den här asiatiskanudelsalladenmed biff som blev himla god
När vi hade sommarvärme i förra veckan så gjorde jag denna goda nudelsallad. Asiatisk nudelsalladmed räkor2 port (för lite om du är jättehungrig)1 liten skivad vitlöksklyfta3 cm skivad röd chilifrukt½ strimlad röd paprika½ msk rapsolja100 g strimlade salladsärter1 tsk riven färsk ingefära1 msk ljus soja½ msk pressad lime2 dl algnudlar (eller glasnudlar)150 g skalade räkor1 msk hackad koriander1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.