2 kg
frysta kycklingbröst 1 gul lök 1 röd paprika 1 grön paprika 1 squash ½ dl kycklingfond 2 msk currypulver eller efter smak 1 msk paprikapulver eller efter smak 1 dl vatten Olja till stekning 2 tsk Ingefära krydda eller färsk 2 ½ msk Majzena 1 dl vatten
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm mald kardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Lägg gurkstrimlorna på ett litet serveringsfat medkycklingstrimlorna ovanpå. Blanda jordnötssmöret och sesampastan med den ljusa sojan till en jämn smet
Skär kycklingen till långa tunna bitar, medströms längst muskelfibrerna. Hacka limebladen och lägg dem tillsammans med den röda currypastan i grytan, till sist häll i bambu-skotten och kokosmjölken i grytan
Häll curry-paprikablandningen över kycklingen och rör om. Skär Kycklingbrösten i bitar lägg i bunke. När det är klart toppred allt med vatten och majzeenablandningen så det får en krämigare konsistens
Curry pasta hittar du i vanliga matbutiker, oftast bland asiatiska produkter. När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastan och låt den fräsa med i nån minut
Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. ½ kycklingbuljong. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. 1 kycklingfilé. 2 tsk röd currypasta (puré)
Började med att strimla kycklingen. Jag fick inspriration från en sida på nätet, Thailandsfakta, dock hade jag ingen röd currypasta hemma så jag körde med vanlig curry på burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.