Du hitter det i påsen i flesta matbutikerna vid asiatiska produkter). ( panko är ett asiatiskt ströbröd som blir väldigt krispigt vid panering/fritering
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Häll i tomater, kokosmjölk, vatten och buljong. Ingredienser 1 st gul lök2 st vitlöksklyftor1 st röd chilifrukt1 msk riven ingefära0,5 dl olivolja2 st kanelstänger1 tsk lätt stötta kardemummakärnor2 tsk gurkmeja400 gram krossade tomater1 burk kokosmjölk (absolut inte light)1 msk grönsaksbuljongpulver ekologisk3 dl röda linser5 dl vatten (+eventuellt mer om soppan behöver spädas ifall den blir tjock)saltnymald vitpeppar1 påse babyspenatfärsk korianderGör såhär. 400 gram krossade tomater
Skär Kycklingbrösten i bitar lägg i bunke. Blanda curry och parikapulver i 1 dl vatten i en skål. Häll curry-paprikablandningen över kycklingen och rör om
) i "Den perfekta maten" av Oscar de Hoog och Fredrik Paulún. Nej då, vi har varken emigrerat eller rest iväg på semesterresa till Kina, det är kvällens goda kycklinggryta vi menar
20 November 2016. Fläsk,. Kinesiskt. Sötsurt fläsk (Traditionell) - Tang cu li ji (糖醋里脊). Lagade Ku lao jou sötsurt fläsk med grönsaker och ananas tidigare
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 msk tomatpuré