arla grillrecept

arla grillrecept

Ugnsbakad falukorv

Ugnsbakad falukorv

Dela ringen på längden och lägg upp på en bakpapperstäckt långpanna med den släta sidan uppåt. Bred över önskad mängd senap, strö över riven ost
Halstrad fjällröding

Halstrad fjällröding

Byxa rödingfiléerna, det vill säga skär bort benraden i mitten av filén. Stek rödingen, gärna i rapsolja, på medelvarm platta cirka 4 min på skinnsidan och 1 minut på köttsidan
Fjällröding med Västerbottensost

Fjällröding med Västerbottensost

Dela rödingfiléerna så att det blir fyra jämnstora bitar. Stek filébitarna först på skinnsidan därefter kort på andra sidan
Ananaskassler med ris

Ananaskassler med ris

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva upp kasslern och lägg i smord form. Lägg en ananasskiva på varje kasslerskiva
Underbar currykyckling med ris

Underbar currykyckling med ris

Börja med att koka riset. Hacka lök och äpple fint. Smörstek lök, äpple och curry på medelvärme i ca 5 min
Pepparstek

Pepparstek

600 g oxfilé av mittbit i 8 bitar. 16 msk krossad peppar (vit och svart blandad). 11 dl cognac. 14 msk finhackad schalottenlök
Asiatisk kyckling med curry

Asiatisk kyckling med curry

Skär Kycklingbrösten i bitar lägg i bunke. Blanda curry och parikapulver i 1 dl vatten i en skål. Häll curry-paprikablandningen över kycklingen och rör om
Djävulskyckling á la Mia

Djävulskyckling á la Mia

Ingredienser. Tillbehör. Ugnsrostade rotfrukter. Jag kryddade även min kyckling med lite chilipulver och torkad oregano
Röding med smörsås

Röding med smörsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram röding 50 gram smör 3 st schalottenlökar , finhackad 1 dl matlagningsgrädde 0,5 dl gräslök , finhackad 0,5 dl persilja , finhackad 1 huvud broccolihuvud 0,5 krm salt 0,5 krm peppar Köp receptet
Kyckling med gräddsås och pressgurka

Kyckling med gräddsås och pressgurka

Ingredienser Portioner. 4 Pressgurka 2 msk strösocker 1 msk ättika (12%) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1 gurka 1/2 kruka persilja Ris 4 port ris (eller annat gryn) Kyckling 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin peppar 1 msk soja 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 tsk majsstärkelse Sallad 1 huvudsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Sjömansbiff

Sjömansbiff

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Skala och skiva löken. 3. Skala potatisen och skär i 1 centimeter tjocka skivor
Korv med bröd

Korv med bröd

Kokt korv. koka upp någon liter vatten i en kastrull och tillsätt korv, lagerblad samt vitpeppar. Låt korven sjuda under kokpunkten i ca 5 minuter tills korven är genomvarm
Isterband med senapssås

Isterband med senapssås

Skrubba potatis och börja koka dem mjuka - cirka 20 minuter. Skär vitkål i grova bitar och täck med vatten i en kastrull med lock
Löksås till stekt fläsk

Löksås till stekt fläsk

Skala, dela och strimla löken mot fibrerna. Stek löken mjuk i smör i en stor stekpanna med höga kanter i 10 minuter
Falukorv med stuvad kål

Falukorv med stuvad kål

Stuvning. fräs smöret i en såskastrull. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner
Biff med lök

Biff med lök

Skala potatis om det behövs. Koka potatis mjukt ca 30 minuter. Skala, dela och skiva löken fint. Värm en stekpanna